trevlig blåsdag

magnus och barnen var och badade och jag hjälpte en kompis att städa. konstigt att det är mycket roligare att städa hos någon annan. man borde verkligen byta tjänster. sen blev det hämtmat. hamburgare i pita till barnen, magnus tog kebab och jag en kebabsallad. tyvärr en miss från min sida då det var en massa ris i salladen. jag äter ju inte ris och skulle ju ha kollat det innan. men, men, jag åt upp köttet och är lika mätt för det. nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyys.
imorgon skjutsar jag barnen till mormor och morfar. de ska vara där under dagen och jag ska försöka röja undan här hemma. hoppas att min energi är på topp! jag vill ha allt städat tills jag börjar på måndag för sen rullar ekorrhjulet på. ser fram emot att sätta igång igen, träffa alla goda vänner och få lite rutin på tillvaron.

nu är det dags att poppa lite popcorn åt barnen!

nästa carro?

minna har börjat på friidrott och älskar det. hon kunde inte sluta prata om det igår kväll. "vi sprang och så kom det ett vitt streck och sen sprang vi på sanden, sen hade vi en silverkula som vi skulle kasta" härligt! hon brukar inte prata så mycket om vad som händer när vi inte är med, men igår så rann det ur henne. roligt att hon hittat något som hon trivs med. igår kväll var magnus ute och sprang en runda med banen. de slog rekordet på rundan med två minuter!



jag sitter fortfarande med boktravar vid köksbordet och försöker färdigställa min uppsats. det går bra och jag tror att jag ska blir färdig imorgon. imorgon och på fredag ska jag passa kompisars dotter i några timmar. mamman som annars är mammaledig ska jobba lite och då får man passa på att erbjuda sig som barnvakt. ska bli mysigt och man kanske får passa på så länge det går. det brukar komma en period när de börjar tykännas och då är det inte lika lätt att bli bortlämnad. flickan är snart 9 månader och en riktig liten solstråle! det känns extra kul att kompisarna får barn eftersom våra barn nu är lite äldre. då kan man låna ibland!

jag skulle så gärna vilja få ordning i huset. känns som att vi bara skrapar på ytan hela tiden. minnas kompis frågade häromdagen när vi skulle ta och städa i kontoret. ja, du, sa jag, det får bli när vi hinner. men när hinner vi det? deprimerande eftersom jag mår rätt dåligt av oredan. jag får svårt att koncentrera mig och känner ingen lust. kanske finns det någon som vill låna våra barn en helg så vi kan röja i kontoret? vi får väl se helt enkelt. det springer ju inte ifrån oss direkt...

ikväll blir det långpromenad med en vän jag inte träffat på länge. ska bli kul att ses och prata igen. annars är det planeringarnas tid just nu. igår kväll var jag på barn- och ungdomsledarsamling, inorgon blir det styrelsemöte och nästa vecka är det andra planeringar. men det är roligt att träffas och planera för terminen som ligger framför. barn- och ungdomverksamheten innebär att ca 100 barn och ungdomar kommer till kyrkans olika aktviteter under en vecka! vi önskar att fler tonåringar och föräldrar till tonåringar skulle hitta till kyrkan på fredagar. upptäcka att det finns mer än att bara dra på stan. själv hörde jag till dem som drog runt på stan från 13 års ålder. jag tyckte att mina klasskompisar som gick till kyrkan var mesiga och tråkiga. när jag några år senare upptäckte hur roligt och givande det var att finnas med i en gemenskap  utan krav förstod jag varför de gick dit.

 


framtidstankar

efter att ha varit hemma med minna en dag, är jag nu tillbaka vid tangentbordet och skriver på min uppsats. minna hade feber i söndags och fick stanna hemma igår. det hade hon inget emot. att få pärla och spela spel med sin mamma är nog rätt ok. än så länge är det lite läskigt i skolan. förra veckan frågade jag om hon saknade dagis. ja, svarade hon, men på frågan om hon ville börja där igen svarade hon nej. jag är forfarande förkyld men trots det pigg.

det är  väldigt roligt att skriva idag och jag ser fram emot att skriva min c-uppsats i höst. den kommer nog att handla om läsinlärning och motivation. så känns det nu i alla fall. tanken på att jag bara har ett år kvar nu börjar göra mig lite nervös. hur ska jag kunna få ett jobb? hur ska jag kunna lära eleverna att läsa? jag antar att det kommer att gå bra och lämnar det för framtidien. tanken är att en friskola ska starta i ljungby till höten -10. skolan heter karl-oskar och finns från och med denna hösten etablerade i växjö och ronneby. deras tanke är att eleverna ska få utrymme för sina intressen och därmed arbeta med elevens val. det kan innebära fördjupningar inom idrott & hälsa, IT eller språk. jag har tidigare varit emot friskolor men jag tror att det idag kan ge hela skolväsendet en tankeställare. det låter också fantastiskt spännande att arbeta på en ny skola med en personalstyrka som alla börjar på ny kula på ett eller annat sätt. jag tror att det ger ett lärarlag med gemensamma grundläggande värderingar kring undervisning. jag kommer under hösten att ta kontakt med skolan i växjö och se om jag kan besöka den. till våren kan jag anöka om tjänst! (hjälp!)
http://www.karl-oskarskolan.se


när lugnet har lagt sig

ikväll har vi två trötta och gråtande barn som säger att de inte kan sova. vi har varit hos några kompisar ikväll och tidigare idag har båda barnen lekt. skolstarten och tröttheten har liksom hunnit ikapp.
melker är alltid uppe innan sju på morgonen och vi har tidigare inte förstått varför. inte förrän igår när melker frågade magnus om han kunde spela in ett tv-program på morgonen så han kunde få sovmorgon. oj, tänkte vi, är det därför han ska upp och lovade honom inspelning. lite skrämmande att han inte kan ligga kvar i sängen och snooza på morgonen för att han ska se ett tv-program. tyvärr hjälpte det inte att vi spelade in. han vaknade 6.30 idag också.
och det är klart, då är man inte så pigg kl 22.30 på kvällen...

har tyvärr dragit på mig en förkylning och det är alltid lika tråkigt. samtidigt är det skönt att veta att det inte är värre än att man är bra igen om en vecka. det är lite hysteri kring svininfluensan. ska man vaccinera sig eller inte? jag vet faktiskt inte. som jag känner nu tror jag inte att jag tänker göra det. får se vad "dom" säger framöver.

jag har levt utan socker i sex dygn. inget godis, inga kakor, inget bröd, ingen pasta och inget ris, ingen mat med socker. det har varit otroligt kämpiga dagar. abstinens. men jag vet att jag kommer att må bättre om ett tag. då kommer mitt blodsocker vara stabilt och mina signalsubstanser vara i balans. det ser jag och antagligen också min familj fram emot.
vill du läsa mer om vad socker gör med dig som är sockerkänslig, kolla in följande länk: www.bittensaddiction.com
eller läs boken "slut på sockersuget" av kathleen desmaisons. boken gjorde att jag helt plötslgt förstod mig själv och min kropp. intressant!


design pågår

håller på att lära mig att designa om bloggen. det blir lite små pyssel framöver.
det roliga är att det var rätt enkelt.

imovie - ilike

pauser är viktiga när man pluggar. då kan man pyssla med sånt här!

underbart!


skadeglädjen...


än är inte hösten här...

helgen är snart över och vi sitter och planerar inför veckan som kommer. barnen har lagt sig och jag hoppas att de snart somnar. på tisdag börjar skolan för dem så nu gäller det att komma in i lite rutiner igen. båda helgdagarna innebar sen frukost (10.30). så går det inte att hålla på. dagarna blir så korta.
när skolan börjar och semestrarna börjar ta slut innfinner sig en slags vemod. svårt att förklara men jag tror det har att göra med att hösten är på väg. konstigt. det positiva är att nu kan man börja elda på med ljusen som nästan smält ihop av sommarvärmen.
mitt förhållande till hösten är lite både och. jag vet att jag behöver mycket ljus och därför är hösten jobbig. samtidigt är det mysigt. jag älskar färgerna på höstlöven och de fina höstdagarna med den höga luften. de andra dagarna vill jag helst stanna i sängen med rullgardinen nerdragen. men det går ju inte. livet rullar på. det är bara att gilla läget och kämpa på. 
men än är inte hösten här.
ljungbydagarna är avklarade för tionde året i rad. vi har inte varit så flitiga besökare men det blev en sväng på stan i fredagskväll för att kolla in karnevalen och en runda i lördags. barnen ville testa att gå på vatten i stora, genomskinliga, uppblåsbara klot. helkul grej! killarna som hade hand om jippot var trevliga och hade grymt tålamod med alla ivriga barn som stod länge i kö. dessutom tjänade de nog väldigt bra med pengar.


gänget från rataryd som verkligen satsar på sin outfit.


minna intog första parkett - pappas axlar.


efter nästan en timmes väntan var det dags.
här blåser de upp "klotet". melker är lite spänd.












vardag

så här har dagarna sett ut denna vecka:

härlig kurslitteratur!


mac book


och så kaffe med ekologisk mjölk förstås!

dagens höjdpunkt:
man blir glad som student när posten innerhåller något annat än räkningar.


nu åker vi snart ner på stan och käkar på torget. det är ljungbydagarna och då kan man välja och vraka bland maträtterna. det ena mer exotiskt än det andra. därefter upplever vi karnevaltåget där en del av ljungbys föreningar och företag deltar. brukar vara kul för barnen åtminstone.


i startgroparna

konstigt. ett helt sommarlov har gått och nu sitter jag och pluggar igen. försöker samla ihop material till uppsatserna som ska skrivas till mina två sommarkurser. jo, jag vet jag är sent ute, men jag har alltid inbillat mig att jag jobbar som bäst under tidspress. visst kan det vara så? eller är det bara en undanflykt? jag skriver om läsinlärning med hjälp av barnlitteratur och känner mig faktiskt väldigt motiverad. tänk vad mycket barn och elever kan få om de bara får uppleva inspiration, motivation och lust att läsa. jag vill använda mycket skönlitteratur i min undervisning. jag vill att eleverna ska få upptäcka texter för sitt livs skull inte för min eller för skolans skull!

barnen har börjat dagis och fritids idag och det var lite vemodig att lämna dem. minna gör sina sista dagar på dagis denna veckan, sedan har vi två skol- och fritidsbarn. oj, vad fort tiden gick! jag känner mig inte många dagar äldre än när melker föddes, men hans ålder (8,5 år) bekräftar att det har gått några år. här är jag, gift, två skolbarn med villa och allt vad där tillhör. jag packar gympapåsar och fyller i barnomsorgslappar, skjutsar till aktiviteter och förklarar för barnen varför de inte får se vissa filmer och tv-program. oj oj. hur blev det så här helt plötsligt? men va glad jag är ändå! det blir bättre och bättre för varje dag som går och det är nog det som är tjusningen med livet för mig.
att få dela djupa funderingar kring existensiella frågor med sina barn och sakta se hur de utvecklar egna åsikter om livet är fantastiskt. en ledig sommar med barnen har varit nödvändig för mig. jag har insett hur mycket jobb det faktiskt är att sköta hus och hem och därav också insett hur omöjligt det blir att hinna och orka med det när man dessutom arbetar eller pluggar heltid. det har varit underbart att få ta dagen som den kommer, att lägga tid på matlagning och hushållssysslor, att bada, läsa, leka och umgås med barnen. jag kan verkligen tänka mig att stå ut med att ha sommarlov framöver!!

här kommer några bilder från de senaste veckorna:


det årliga besöket till kullaberg innebar en vandring till nimis. här stötte vi till och med på konstnären lars vilks som satt och spikade! barnen älskar detta ställe!


minna älskar att låna min mobil och fotografera när vi åker bil. bl.a. sig själv.


flygmyrorna svärmade måndagen den 3 augusti. tyckte om silverfärgade bilar. uuuuh!


var ute på promenad och stannade till några sekunder. då såg jag detta tecken som regnet lämnat på vägen! mysigt!

RSS 2.0