nu vänder det

midsommar är förbi och dagarna blir kortare igen. nåja, ska inte vara pesimistisk!
firade aftonen med goda vänner, lek och skratt. faktiskt uppehåll och lite sol också!

så här fin var minna i sin midsommarkrans!


midsommardagen spenderades inomhus. det regnade mer eller mindre hela dagen och en åskknall gjorde att vår telefon slutade fungera under ett dygn.

på måndagen gav mamma, minna och jag oss av till vimmerby och astrid lindgrens värld. än en gång fick vi uppleva denna fanastiska park där sagor blir verklighet. alla som har möjlighet måste få komma hit och uppleva miljöerna och personligheterna i astrid lindgrens berättelser. vi sov på kullagårdens vandrarhem i mariannelund och efter frukost besökte vi näs där astrid växte upp. här såg vi en utställning om astrid och en om pippi i olika länder. orginalet till sockerdricksträdet i berättelserna om pippi fanns också att beskåda här!

här är skådesspelet och improvisationen i full gång.


på hemvägen stannade vi i katthult och såg gården där emilfilmerna spelades in. idyll!

idag, onsdag, har jag och barnen träffat goda kurskamrater och deras härliga barn. vi samlades hos en av dem i sävjö och hade jättetrevligt! det är en stor förmån att få plugga med goa människor i liknande situation som mig själv. tack alla ni!

nu ser vi fram emot att vara hemma några dagar.

gamla bloggen

vill du läsa mina gamla blogginlägg är du välkommen att besöka:
http://sofiawallin.wordpress.com

salem baptist church of chicago

onsdagen innebar ett besök på "nyhemsveckan". denna omtalade konferens där tusentals kristna människor samlas för uppbyggelse och gemenskap under några dagar. själv har jag inte varit där så mycket, detta var min tredje gång.

anledningen till att vi valde onsdagen var the salem baptist choir som kommer från en kyrka i chicago som jag besökte  1997, då jag gick  gospellinjen på glimåkra folkhögskola. i chicago besökte vi bland annat olika svarta kyrkor och gjorde fantastiska upplevelser. närvaro av döden var oerhört påtaglig och vi påmindes om det när vi blev ledda av säkerhetsvakter från bilarna in i kyrkorna. vi blev strängt tillsagda att aldrig själva lämna kyrkan vi befann oss i. jag försöker sätta mig in i deras situation med det går såklart inte. att de behöver gud i sina liv är det ingen tvekan om. han blir deras räddning i en mörk tillvaro.

igår fick jag höra svart riktig gospel live för första gången sedan chicago-resan. innerlighet och äkthet. frimodighet och kärlek. och där står vi svenkar och gungar med lite grann och klappar händerna när de vill att vi ska göra det. tala om kulturkrock! men lika svårt som det är för oss att förstå hur tufft de har det, lika svårt är det antagligen för dem att förstå hur bra vi har det. svenska folket har det för bra för att behöva gud i sina liv.

tänkte ladda upp en film men det gick inte. här kommer länk istället. kvalitén på filmklippet är under all kritik men ni får hålla till godo:

http://www.youtube.com/watch?v=5DO3iI_DHrg

 


 

 

 


ny blogg

har valt att byta blogg då funktionen på min förra inte var så bra.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0