val

hemma igen efter några dagar i västergötland: ingared och göteborg. mycket trevligt att få bo hos goda vänner och umgås hela dagarna (nästan). lördagen innebar ett besök på naturhistoriska muséet. ojojoj, här kunde man spendera ett antal dagar utan problem. så bra att kunna se olika fåglar, fiskar och djur i dess naturliga storlek. dock uppstoppade eller avgjutna. maffigast var nog att se blåvalen vars skelett och avgjutning fanns att uppleva (25 m lång). kan inte undgå att tänka på hur fantastisk gud måste vara. det kan bara inte vara en slump att allt blev så underbart!



på eftermiddagen blev det liseberg (med tusentals andra!). som sagt mycket folk men som alltid kul! melker tog hem stjärnvinsten på plopphjulet och blev otroligt stolt över sin insats. det var minna som stog för det mesta åkandet och det blev kaffekoppar, kaninresa, pariserhjul och kållorado. hon är väl den i familjen som är modigast när det gäller åkattraktioner. tur att vi var fyra vuxna som kunde turas om att åka med henne.


2100 g plopp

veckan som kommer att innebära ganska mycket förberedelser inför lägret som stundar. det blir lite målning, datorjobb, inköp av godis till kiosken, priser och lite annat. som vanligt ser jag fram emot lägerveckan. det är verkligen ett toppengäng med ledare och fantastiska barn som kommer att vara med! melker är så klart med och kanske även minna ett par dagar.

minna har varit i pysseltagen och skapat sig en dress i papper. tyvärr kan man inte sitta med den på :-(
(oj vilken suddig bild)


börjar bli lite stressad över sommarkurserna som jag faktiskt läser. tänkte ta en dag i veckan då jag kan sitta i lugn och ro och planera hur jag ska gå till väga med uppsatserna. det blir nog jättebra!

tada!

nu har jag äntligen lärt mig hur man lägger in youtube-filmer och här kommer en riktig goding:



bad

det har blivit en del bad de senaste dagarna. trots regn och blåst har barnen badat. i onsdags var melker med en kompis i lagan. på kvällen var vi vid bräkentorp med vänner och melker låg i vattnet den mesta tiden. igår blev det bad på utebadet i ljungby precis som idag.

melker hoppade från "2:an" för första gången idag och var såå stolt efteråt.


minna - ett riktigt litet undervattensdjur


konstigt vissa dagar bara blir fel. har varit på såå dåligt humör idag. kan man sudda bort??

tänk att livet skulle bli så rosa

lägger upp lite bilder på minnas rum.
minnas kommentar: "jag har inget som är blått på mitt rum nu! men jag tycker om blått."



fyndade två passande krukor på hemköp igår:




lite dålig bild, men så här kan de se ut i en hylla i ett flickrum...


det blir förhoppningsvis ett ikea-besök idagarna för att få till det sista.


alla älskar sid

min personliga almanacka har äntligen kommit. den gamla tar slut i mitten av augusti och det började bli jobbigt att inte ha något att skriva in hösten i. det var min födelsedagspresent till mig själv och den ser ut så här:


www.personligalmanacka.se

höstens nyhet som jag missade var bilder på framsidan.





i tillägget kunde man beställa blanka sidor och målarbokssidor som bl.a. innehöll följande:


slutligen måste jag bara rekommendera ice age 3. har inte skrattat så mycket på länge. underbar! gå och se den!


sid ska bli mamma

igengrått

finns det en färg som heter igengrått. den passar i så fall in på dagens himmel! tyvärr tappar jag i energi och lust när flera dagar blir så här.

var ute hos en sväng hos mamma och hon hade köpt härliga ekologiska lantägg till oss. lchf kosten kräver en hel del ägg!



minnas rum tar form. nu är det lite hyllor och små saker som ska upp på väggarna, sen är det färdigt. huset ser fortfarande ut som kriget och det känns mindre bra att barnen inte kan ta hem kompisar. imorgon får det bli nya tag!



ikväll åker barnen och jag till växjö med kalle på bio. ice age 3. det blir en höjdare!

sol, regn och blåbärspaj

vilken härlig dag sa vi på förmiddagen och planerade en eftermiddag i vid mjälens badplats. kom dit vid 14 och minna hann ta ett dopp innan himlen mörknade. när kompisarna vi bestämt med anlände var det dags att fly undan ovädret. vi hittade solen vid tjösen och satt där och fikade. men mörka moln hopade sig över oss även där. kanske var det tur för då blev vi hembjudna till kompisarna på blåbärspaj!



provade något så konstigt som kesoplättar till kvällsmat. visst låter det hemskt!? jag har aldrig klarat av att äta keso, tycker att det växer i munnen. men det här var verkligen supergott. melker åt med glädje och minna smakade i all fall (vilket är bra för att vara henne).

1 liten burk keso
1 halv hackad rödlök
basilika torkad el färsk
2 ägg
100 g rökt skinka
lite salt och peppar

blanda allt och stek i små högar. det krävs att de ligger rätt så länge på första sidan för att de ska gå och vända dem. servera med en god sallad.
testa vettja!


folklighet

när marcus birro entrar scenen på skansen sitter jag där och lyssnar som så många andra. han har ett budskap till oss.
marcus historia griper tag i mig. att han som kommer från ett missbruk i ett svart liv har det så klart för sig. det är väl just det kanske. han har gått från mörker till ljus och valt att uppskatta livet för allt vad det är.

jag tar in och försöker lära mig.

det är tråkigt att se att vi inte accepterar människors förändring. är det typiskt svenskt? när en männsika har ett dysfunktionellt levene och gör en förändring till det bättre, har vi runt omkring så svårt att fatta. vi kan inte sudda ut det gamla och glädjas det nya.

förändring är det normala. det är vad vi bör inse. vi går hela tiden mot något bättre.

läs birros krönika i expressen idag:
http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.1624920/marcus-birro-i-nastan-fyrtio-ar-har-jag-tranat-pa-att-bli-lycklig


vill någon åka med?

kirk franklin kommer till sverigen igen!
jag funderar på att åka men helst inte själv. är det någon som är sugen på att åka med mig?


http://www.globearenas.se/sv/evenemang/18733/21165/impact-09---kirk-franklin-m-fl.aspx

kaos inne - kaos i sinne

så var magnus semester slut. han åker till stockholm för att jobba imorgon och sedan vidare till gävle på kvällen. de är lite folk på siemens nu under sommaren så han får förbereda sig på att resa en del. men å andra sidan kan det bli väldigt lugnt också.

golvet på minnas rum är lagt och väggarna är färdiga. nu är det lite lister som ska målas och sättas upp sedan kan vi möblera. det blir väl lite stiltje nu när magnus åker iväg men förhoppningsvis kan vi bli helt färdiga innan veckan är slut. eftersom minnas alla grejor står ute i resten av huset är det verkligen kaos här. får se om vi kan fly någonstans på dagarna för det går knappt att vara här.


kaoset


minna har önskat att ha snobben på väggen. så blev det! visst är han söt?

har träffat goa vänner ikväll som är "hemma" i ljungby under några semesterdagar. mysigt! både mia och hennes mamma är lärare så det blev rätt så mycket skolprat. kanske lite synd om resterande i familjerna, men intressant att prata med erfarna! en go kväll med god mat och dominobrickor!

nice moves

http://www.youtube.com/watch?v=_PHnRIn74Ag

göönt är sköönt


det går sakta men säkert framåt. en grön strykning kvar sen blir det dekor på fondväggen och golvläggning.
hur kunde jag tro att rummet skulle kunna vara färdigt med möblering och allt tills ikväll???
minna har själv valt att hon vill ha en grön vägg. har hört att grönt står för harmoni.

barnrumsmakeover

barnen är hos mina föräldrar och magnus och jag har gett oss i kast med minnas rum. för tillfället kaffepaus och en liten rapport.



förra fredagen åkte vi till öland och familjen eriksson. härligt väder och lite bad. gott att hinna träffa vänner och prata i lugn och ro. tog en sväng till borgholm och då kom regnet. hemkomst 00.30!


restaurangbesök i borgholm.

syster med familj hade kört från valbo och landat i tingsryd under ett par veckor. på lördagen tog de en sväng hit till ljungby så vi fick träffa dem. tänkte bada vid lillasjön med regnet och åskan kom även dit.

födelsedagen den 5:e skulle firas med fint väder i falkenbergstrakten (där solen skulle uppenbara sig denna dag) men planerna fick ändras. istället fick jag rycka in och hjälpa en kompis (borta på semester) svärmor till lasarettet.
efter det tog vi en runda till teboden i stockhult och landade sedan i hå hos mamma och pappa där vi fick middag. en lyckad dag!
tycker att teboden tyvärr har tappat status i mina ögon. de "nya" ägarna är lång ifrån så trevliga som de gamla ägarna var. det hör liksom till att bli vänligt bemött på ett sådant ställe. det är trots detta värt ett besök om du inte varit där!
www.stockhultsgardenstebod.com


mannen gratulerade med en underbar bukett!

i tisdags åkte mamma och jag ner till kristianstad och shoppade. mycket trevlig stad! på kvällen blev det grillfest hos min morbror med familj i hjärsås. vi sov över hos mina morföräldrar och hjälpte dem med lite av varje dagen efter. besöket hos dem avslutades med att vi satt och sjöng och spelade psalmer tillsammans. mormor som fick en stroke för sex år sedan kan tyvärr inte prata men nynnade gladeligen med ändå. det var en härlig stund som gjorde mig mycket berörd. tänk vad mycket mormor har sjungit och spelat med oss när vi var små!


mormor 82 år

lilla morfar - 87 år gammal. (det börjar märkas)

på hemvägen åkte vi förbi hästveda där jag bodde när jag var liten. det var roligt att se miljön och känna igen sig!

kalle fyllde år igår och bjöd på grillning hema hos honom. trångt men trevligt!
 


bilder från vekan som gått

hann inte lägga in bilder till förra inlägget men här kommer de:

melker stod modell vid brahe hus där vi tog en fika paus.


minna och snöis (nyinköpt snöleopard)


minna går balansgång på hinderbanan i bamses värld.


melker vågade sig upp på kamelryggen. vi lärde oss att pucklarna innehåller fett - inte vatten :-)


åh vad skönt  att  slappa (skrev melker)

högtryck!

tanken att skriva en gång om dagen spricker så här i ledighetstider men en gång iveckan ska jag kanske kunna få ihop en liten sammanfattning.
den senaste veckan har varit varm som somrar ska vara. men konstigt nog är det mest klagan på värmen man hör. vi har i alla fall spenderat några dagar vid vatten. 
på lördagen var magnus och melker i knutstorp på stcc och kom hem nöjda med den dagen. minna och jag hamnade på utebadet i lagan och tog svängen om flattinge på hemvägen för att köpa ekologiska ägg.
söndagen innebar dop, avtackning av vår ungdomsledare i kyrkan och tårta eftersom församlingen fyllde år. på eftermiddagen var vi ute i bolmen med bror och vänner. så gott!
i måndags åkte vi vid lunchtid upp til linköping där vi träffade magnus moster i gamla linköping. här strosade vi runt en stund och fortsatte sedan till bergs slussar en bit utanför staden. tyvärr hade slusseriet slutat för dagen men barnen (och vi) tyckte ändå att det var fantastiskt att se.

natten tillbringades på scandic nord i norrköping. ett riktigt toppenhotell för barnfamiljer med bad, lek och pysselrum, film och tv-spel.
på tisdagsmorgonen begav vi oss till kolmården och träffade på bland annat på bamse (världens starkaste och snällaste björn), enzo (schimpans) och fena (delfin). efter en varm dag med mycket vandring somnade barnen i bilen på vägen hem till ljungby.

RSS 2.0