allt gott!

det är ju kanske inte så många som läser min lilla blogg men jag vill i alla fall önska er en riktigt god och fridfull jul!




julledighet

vi har nu lämnat in vårt examensarbete för en sista bedömning av handledaren och kan därför inte göra mer i nuläget. det innebär att jag är julledig för första gången på flera år. det svåra är bara att försöka inse att det faktiskt är så. känslan vill liksom inte riktigt infinna sig.

det känns ändå oerhört skönt att landa i julen. det är en härlig tid om man kan plocka bort stress inför städ, julklappar, mat och bak. de senare åren har vi försökt att skala bort det som inte är nödvändigt och jag har upptäckt att jag på ett kravfullt sätt försökt att upprätthålla traditioner som skapats i mitt barndomshem. det blir därför nu första året som vi inte tar in granen  och julpyntar kvällen före julafton. varför ska man stressa runt med allt bestyr några timmar innan dopparedagen när man kan ha det mysigt med familjen.

igår fixade vi vårt första egna pepparkakshus (har varit mormor som gjort det med barnen tidigare). det blev så fint. magnus bakade pepparkakor på köksbordet och fick en och annan förbipasserande att stanna upp och undra över arbetsfördelningen i vårt hushåll. roligt om man kan bjuda på en tankeställare! äntligen har vi snö också och vi hoppas att den ska stanna några veckor nu. det gör tillvaron lite ljusare och barnen är gärna ute och leker!











fruktpyssel - inspirerad av ernst:



våra fantastiska barn:




frostbitet

gav mig ut med kameran igår på morgonen för att försöka fånga det närmaste vi kommer vinter just nu. det är fantastiskt att se hur frostens konturer gör allting så vackert. vilka vackra kompositioner naturen bjuder!















RSS 2.0